WordPress står bakom en tredjedel av webben

Fascinerande nyheter, WordPress står bakom en tredjedel av de 10 miljoner största webbplatserna enligt en källa som inte finns kvar på nätet. Inga ”könstigheter” kan man tycka, WordPress är ett kompetent CMS som är snabbt att lära, jobba i samt att utveckla i.

Personligen har jag utvecklat WordPress, hållit i utbildningar i WordPress, samt intresserat mig för WordPress under lång tid. Det är verkligen ett trevligt CMS med en hög nivå av flexibilitet.

Ur SEO synvinkel så kan man bygga väldigt kompetenta webbplatser med väldigt god onpage SEO med WordPress. En trend jag personligen sett är att webben blir mer sökmotoroptimerad utan att någon egentligen gör något. Mycket tack vare att grundförutsättningarna har höjts. Här får man mycket gratis med systemet.

Tittar man närmare på W3Techs ser kan man också utläsa att Drupal verkar vara i en lätt fallande trend, och Joomla är i en uppåtgående trend (?!). Intressant att utläsa då vissa en gång (för inte så länge sedan) förutspådde att framtiden hörde till Drupal.


Publicerat

i

av

Etiketter: