Jag har känt på mig att Semantisk HTML inte är en viktig rankningsfaktor och nu fick vi besked om detta.

Semantisk HTML är inte en signal som signalerar kvalitet för Google. Det kan dock hjälpa Google förstå sidans struktur. Förstår Google sidans struktur bättre kan Google bättre förstå innehållet bättre och troligtvis matcha en fråga med ett svar bättre. Således är det ju en slags indikation på att semantisk HTML är en eller kan vara en mindre rankningsfaktor.

Det skapas 252 000 webbplatser varje dag, ju mer webbplatser som skapas desto mer CPU tid behöver Google lägga på att indexera och förstå webbplatser så att Google kan ranka sidorna rätt. Det är inte helt oresonabelt att anta att Google inte kommer kunna (eller vill) lägga lika mycket tid att gå igenom alla webbplatser som indexeras grundligt. Därför är det viktigt att skapa webbplatser som Google enkelt och snabbt kan förstå. Möjligtvis är detta en grej som kommer i framtiden, att mäta en webbplats i hur enkel  en sida på den är att förstå struktur- och innehållsmässigt för en sökmotor. Det gör man redan idag, även om det tillhör en sällsynthet att höra SEO personal prata om semantisk HTML nuförtiden.

Hoppas inte, för att korrigera semantisk HTML är inget man gör på en kafferast. Dom SEO managers som är hungriga är dock på bollen redan för att få sina webbplatser att ha en edge mot konkurrenterna innan dom hinner reagera tror jag.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: