Ny algoritm uppdatering i Google search den 15 november 2022

Hösten har varit brutal med både annonserade Google search algoritm uppdateringar och icke annonserade Google search algoritm uppdateringar.

För stora etablerade webbplatser som en större e-handlare slår dessa algoritmuppdateringar oftast inte hårt alls. Möjligtvis att det svänger lite i SERPen på longtail sökord och irrelevanta sökord för dem.

För mindre webbplatser ser det dock lite annorlunda ut. Följer du inte organisk prestanda dagligen är det lätt att missa men tittar man i data och jämför med konkurrenter ser man anomaliteter i trafikmönster lätt.

Google uppdatering 15 november 2022

Nu kom ännu en tyst uppdatering som man kan se i att många webbplatser faller lätt i organisk prestanda den 15 november och framåt i år, 2022.

Vad som händer är svårt att säga. Att det är knutet till att Google på något sätt försöker tweaka deras algoritm att ännu bättre kunna bedöma om innehållet på en webbplats är genuint eller fejkat är troligen en av anledningarna.

Om algoritmen ska lära sig detta så måste den lära sig av sina fel – det är ju faktiskt så vi människor lär oss också. Så förhoppningsvis ser vi en uppgång igen snart, för oss som drabbades.

En lätt nedgång som börjar den 15 november på organiska klick

Google algoritm uppdatering december 2022?

De senaste två åren har Google lanserat en algoritm uppdatering i December, se tidigare uppdateringar här.

Den stora frågan är, kommer höstens och vinterns, och faktiskt hela årets kaskad av uppdateringar i Google search – oavsett om de annonserats eller inte av Google, krönas med en stor final uppdatering i december i år också?


Publicerat

i

,

av

Etiketter: