Kommande Google Chrome kommer stödja Lazy loading

Kommande version av Chrome kommer stödja Lazy loading av bilder och iframes.

Personligen gillar jag när allt innehåll laddar på en gång utan att man behöver rulla ner på sidan för att initiera nedladdningen av innehåll. Men ur ett hastighetsperspektiv ser jag fördelar även från Googles sida som talar varmt om snabbladdande webbplatser.

Hastigheten är en av de hetaste punkterna sökmotormässigt i syfte att hålla intresset för en webbplats levande. En snabbladdad webbplats har större möjlighet att behålla en besökare än en trögladdad webbplats. En lägre avvisningsfrekvens är positivt och det spekuleras friskt att Google delvis använder avisningsfrekvensen för en webbplats i deras rankningsformel.

Samtidigt kan man ju undra om det finns en baktanke med detta resonemang, visst får besökarna en snabbare upplevelse, men Google slipper också skicka ut annonser som ingen kommer se om ingen rullar ned där de skall visas.

I en framtid där skickade kilobyte kostar pengar kommer Google tjäna stora pengar på besparad bandbredd med Lazy loading stöd i webbläsaren. Samtidigt får besökaren en snabbare upplevelse.


Publicerat

i

av

Etiketter: